Tänk dig att du efter en lång och svettig sommardag i trädgården eller efter lite soldyrkande på din älskade terass kan gå ut och duscha i det fria och fortfarande befinner du dig i din egen trädgård. Det är väl ändå lyx? Vi berättar hur du kan realisera din utedusch utan dyrbara alternativ. På hemsidan http://utedusch.se/ kan du botanisera friskt bland olika möjligheter.

Vad är en utedusch?

Först måste vi definiera vad egentligen en utedusch är. Det enkla svaret är att det är en dusch som du installerar utomhus. Det handlar om att kunna duscha ute i den fria naturen och känna vinden svepa förbi samtidigt som man schamponerar håret. Det finns mängder av olika typer av utomhusduschar, dessa kan vara utan golv så att man duschar direkt ner på marken eller så kan de ha golv som du har byggt. Uteduscharna kan ha varmvatten eller enbart kallvatten.

Flera möjligheter

Du finner en mängd olika alternativ på http://utedusch.se/. En utedusch kan variera med allt från olika typer med behållare, funktioner, storlekar och uppvärmningstekniker. Men hur fungerar egentligen en utomhusdusch? En vanlig utomhusdusch har ofta en gasolvattenberedare som på ett mycket effektivt men gynnsamt vis kan värma upp vattnet. Det har den stora fördelen att det går snabbt att få till varmt vatten och man slipper stå utomhus och vänta på att vattnet ska få upp hettan, det är också bättre för miljön än när man behöver spola länge innan vattnet blir varmt. 

Ett annat alternativ är soluppvärmda utomhusduschar. Inte nog med att en utedusch förser dig med svalkande vatten när du behöver det som mest under de varma sommardagarna, utan du kan även förvänta dig ett lyxigt utseende i trädgården. Innan det är dags att ta ett dopp i poolen eller efter en dag av trädgårdsarbete finns det ingenting skönare än att ställa sig under en utedusch för att svalka av sig.