Det är inte fel att ha en sandsäck eller boxningssäck hemma för att träna med. Du behöver inte vara en proffsboxare för att träna med en sandsäck. När du ska använda din boxningssäck, så är det viktigt att tänka på en del saker. Du bör inte slå på den utan att ha ett par boxningshandskar på dig till exempel. Du kan dels skada dina händer, dels skada säcken om du gör det. Så köper du dig en sandsäck, passa då på att även köpa ett par bra handskar för boxning. Det finns olika sorters handskar att välja på. Du bör även linda dina handleder.

Hur slår man på säcken?

För att det ska bli en effektiv träning med din sandsäck är det bra att hitta rätt teknik för att slå eller sparka på den. Det är inte att bara börja sparka och slå hej vilt. Du bör till exempelvis se till att ha en bra hållning så att du även har en god balans. Du kan stå med fötterna axelbrett och ha en fot lite framför den andra. Båda fötterna ska vara i marken när du utför slaget. Var du har dina händer är även det viktigt. Du kanske har sett boxare på tv? De har alltid händerna framför ansiktet. Du kan ha knogarna mot dina kinder och sedan svinga händerna så att de går från hakan, tillbaka till hakan. Slappna även av i axlarna.

Lär dig tekniken

På nätet finns det gott om beskrivningar och videos som visar hur man slår och sparkar och hur man ska tänka kring tekniken. Ett annat sätt att lära dig tekniken för att slå på en sandsäck, det är att bege dig till din lokala boxningsklubb och träna med en boxningstränare. Det så att du lär dig alla delar på ett bra och korrekt sätt. Sedan är det bara fortsätta hemma.