För dig som har ett företag så är det idag extremt viktigt att synas på nätet och det på fler sätt än bara ett. Det räcker inte att bara ha en hemsida, som du kanske uppdaterar en gång per år. Det du måste satsa på, det är en bra hemsida, som är enkel att navigera på och som regelbundet uppdateras. Sedan gäller det att driva dit trafik, alltså besökare och få dem att stanna kvar, samt helst handla om det är vad du erbjuder.

Ett sätt för besökare att hitta dig på, är via Google. För att din sida ska synas högt upp på Google, så måste du satsa på SEO. Hur fungerar SEO kanske du frågar då. Sökoptimering eller sökmotoroptimering förkortas just SEO och kommer av ”Search Engine Optimization”.

Hur fungerar SEO?

SEO är helt enkelt ett samlingsbegrepp för olika arbetsprocesser som används för att förbättra positionen för utvalda sökord i olika sökmotorer. Vanligast är just Google, men det finns ett fåtal andra. Du bör sökoptimera sin sida eller domän just för att få en bättre synlighet på de sökord du valt ut. Att göra SEO själv, det kan vara svårt, så det kan vara idé att anlita en bra webbyrå, eller SEO-byrå som hjälper dig.

Sökmotoroptimering görs främst för Google, som används mest idag. För att du ska kunna hamna högt i deras lista, så måste du välja rätt sorts sökord samt att se till att sidan optimeras på andra sätt. Det du ska sikta på, det är att hamna i topp tre längst upp på så många olika sökningar som möjligt.

En bra SEO byrå kan göra en skräddarsydd hemsida till dig, som gör att sökmotorerna anser att din webbsida är den som bör ligga längst upp. Du kan hos Buzzlemedia få den hjälp du behöver ha med SEO.