Uteplatser, trädäck och andra utomhusutrymmen lockar oss att vara ute, särskilt när vädret blir varmare. Det gäller dock att inreda dem rätt. När du handlar utemöbler är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer, såsom funktionalitet, komfort och material, förutom grunderna som kostnad och storlek. Idag finns det ju ganska många olika sorters trädgårdsmöbler att välja mellan.

Mät ditt utomhusutrymme

Tänk på hur mycket utrymme du har och hur det är format. Är det en lång och smal balkong eller ett brett trädäck? Använd arean och formen på ditt utomhusutrymme för att bestämma storleken på dina utemöbler och de potentiella grupperingar den kommer att rymma. Viktigast av allt, se till att lämna tillräckligt med utrymme runt dina möbler för att gå runt dem på ett bekvämt sätt.

Bestäm var du ska placera möblerna

Är din uteplats utsatt för väder och vind, eller har du någon takbeklädnad? Kommer dina möbler stå på mjuk mark och gräs eller på en hård yta, som ett trädäck eller en stenlagd uteplats? Detta hjälper dig att välja material som passar din miljö och omgivning bra.

Var uppmärksam på komforten

Du kommer att använda dina utemöbler för att koppla av, så se till att det är bekvämt. Om stolar och lounge set inte kommer med dynor kan du alltid köpa eller göra dina egna kuddar och kuddar. Utöver bra trädgårdsmöbler i form av bord och stolar är det inte fel att även satsa på schäslonger, solsängar och annat, om du har plats för det vill säga.

Förvaring av utemöblerna

Se till att du har en bra plats att förvara dina utemöbler för vintern, eller åtminstone för förvaring av kuddar och andra tygsaker. Ibland ger inte ens möbelöverdrag tillräckligt skydd, särskilt för material som är flätat. Det kan vara bra om du har ett förråd eller liknande att kunna ställa in dem i.