Funderar du på att satsa på en redskapsbod eller trädgårdsskjul? Att ha ett ställe att kunna förvara olika saker på är inte fel. En förvaringsbod är det perfekta stället att ställa undan saker i. I en redskapsbod kan du bland annat ha dina trädgårdsredskap. Du kan även förvara trädgårdsdynorna där, ha din cykel i den eller vad du vill! Idag finns det ju många varianter av trädgårdsskjul och de finns även i olika storlekar. De kommer även i en mängd material. Sedan finns det så klart alternativet att bygga en egen. Men det smidigaste är att köpa en färdig bod. Sedan bara ställa den på en lämplig plats i trädgården.

Vilket material är bäst?

I dag finns det två vanliga material på redskapsbodar. Dessa är trä och metall. Vad du ska välja är lite av en smaksak. Dock är det bra att vara medveten om att trä, det måste tas om hand, för att den ska hålla sig snygg och tålig genom åren. Du bör till exempelvis behandla träet med en primer först och sedan måla boden. Sedan kan du behöva måla om den igen senare.

När det gäller metall, så är det ju ett material som kräver minimalt med underhåll. En sådan bod kan stå i många år, utan att du behöver göra mycket med den, mer än att använda den då.

Tänk på taket

En viktig sak med din redskapsbod är vad du väljer att ha för tak. Det finns platta tak så väl som sluttande tak. Om du väljer en bod med platt tak, tänk då på att du måste ta hand om dräneringen. Sluttar taket, så rinner ju vattnet av på egen hand.

Några fler bra tips

Du bör välja en redskapsbod som har bra storlek för det du vill förvara, men storleken bör även vara så att den passar in i trädgården.