Är det så att du funderar på att börja spela ukulele? Då kan det vara bra att ta till dig lite tips. Vårt första tips är köp din ukulele här. För det är ju ett måste att ha en för att kunna lära dig spela. När du får den så kanske du kan behöva stämma den före du spelar om inte affären i sig gör det åt dig. Men senare, då den legat ett tag så är det dags igen för det!

Håll det enkelt till att börja med

När du kommer hem med din första ukulele kommer du förmodligen att upptäcka att det är svårt att motstå lusten att skriva ut ett låtblad för din favoritlåt. Det faktum att låten kan ha många ackord och en del komplexa sådana kommer verkligen inte att hjälpa dig på vägen. Håll det enkelt med några två eller tre ackordslåtar som du redan kan väl och ta tag i dem. Lär dig de grundläggande ackordformerna och fokusera en del av din övning på repetitiv förflyttning från ett ackord till ett annat. Den åtgärden kommer att bygga muskelminne av de vanligaste ackordformerna och kommer att ge utdelning längre fram.

Var bekväm med din ukulele

Ta reda på hur du gillar att hålla ukulelen bäst. Om det är att sitta eller stå är upp till dig. Om du inte är bekväm med det kommer det att motverka din utveckling som spelare.

Börja ta hand om naglarna

Fingertoppar är vad det handlar om med ukulele. Håll naglarna korta och snygga på den spelande handen för att tillåta rena nötningar på strängarna. Var inte rädd för att låta naglarna växa ut om du kan för den klattrande eller plockande handen – de ger ett fantastiskt ljud.

Lär dig hur din ukulele fungerar

Ukulelen är ett verktyg för att göra musik och vissa delar av den är designade för att justeras. Det viktigaste att du lär dig från början är hur du byter strängar. Att byta strängar är en del av ukuleleägandet och du ska inte vara rädd för att göra det.