Det är viktigt att tänka på att förankra en lagerhylla eller ett hyllsystem på korrekt sätt. En hylla som står längs med en vägg kan med fördel förankras i väggen med väggförankring. Står din lagerhylla fristående i en lokal är alltid rekommendationen att förankra i golvet. Anledningen till varför man bör förankra en hylla eller plåthylla är för att undvika rasrisk i samband med att hyllan är tungt belastad. Är din lagerhylla, plåthylla eller stålhylla av det djupare slaget klarar de oftast av att stå utan förankring, men det är alltid bättre att vara på den säkra sidan.

Olika typer av lagerhyllor

En lagerhylla kommer i flera olika varianter, allt från en förvaringshylla i plåt till en trähylla som klarar av enklare vikter. Men vad skiljer egentligen dom olika varianterna åt, vad ska man titta på när man ska välja sin nya hylla? Fundera först över vilket behov du och din verksamhet har när det kommer till vikten som din förvaringshylla eller trähylla ska klara av. Varje typ av hylla har olika viktbegränsningar på både hyllplanen men även vilken maxvikt som den klarar av. För lättare vikter är en trähylla eller en lättare förvaringshylla i plåt en perfekt lösning och funkar utmärkt på ett kontor eller ett arkiv. För tyngre vikter rekommenderar vi ett hyllsystem i plåt. Ett hyllsystem ger dig möjligheten att bygga ut din hylla efter behov, vilket gör att du enkelt kan anpassa din hylla till just din verksamhets förutsättningar. Med ett hyllsystem får du en ökad flexibilitet på din förvaringslösning helt enkelt.

Tänk alltid på säkerheten

Vikten gör att du måste förankra din hylla. En plåthylla eller trähylla som står längs med en vägg ska förankras i väggen med väggförankring. Står din förvaringshylla eller trähylla fristående från en vägg kan du förankra den via golvförankring istället. Ju högre tyngdpunkten är på din hylla desto instabilare blir den.