Som för alla racketsporter är det väldigt viktigt att spela med ett padelracket som är anpassat efter just din nivå. Detta kommer att förhindra skador samtidigt som prestanda och njutning förbättras avsevärt. Vi ger dig några av våra bästa råd som hjälper dig att välja rätt padelracket för just dina behov oavsett om du är nybörjare, erfaren eller expert på padel!

De olika nivåerna

Innan vi pratar om de tekniska aspekterna av ett padelracket bör vi definiera de olika spelnivåerna och de primära kraven på en nybörjare, erfaren och expertnivå. Är du en nybörjare har du inte hittat rätt teknik ännu och du bör välja ett lättspelat padelracket, som är relativt lätt och som ger tillräckligt med kontroll för att placera bollen på en bra plats. Är du lite mer erfaren har du kommit längre i din teknikutveckling men du har inte riktigt satt den ännu. Du bör leta efter ett mångsidigt padelracket som ger dig en bra blandning av kraft och noggrannhet. Är du expert och har spelat länge, ja då är det ett padelracket som ger dig maximal kraft eller största noggrannhet.

Tänk på form, balans, vikt och material

I stort sett kommer padelrack med tre olika former. Antingen en rund form med en viktbalans närmare handtaget vilket gör de väldigt bra för nybörjare. Dessa padelracketar ger utmärkt kontroll, vilket är en stor tillgång för avslappnade och defensiva padelspelare. Nackdelen med runda padelracketar är deras brist på kraft för smashar. Droppformade padelracketar har en bra balans nära mitten, är mångsidiga och erbjuder en perfekt kombination mellan kraft och kontroll. De kommer att passa erfarna spelare som inte har ett specialiserat spel ännu (defensiv eller offensiv). En diamantform är ett racket med en balans och en sweetspot närmare toppen vilket gör att denna typ av padelracket är klart den mest kraftfullaste, och valet av de flesta expertspelare.