Du tillbringar en tredjedel av ditt liv i sängen, det är alltså viktigt att du också lägger tid på att välja rätt säng. Fel säng kan som bekant leda till ömma muskler, ryggbesvär och sömnbrist. Alltså, se till att köpa rätt säng. Dock bör du innan du köper en ny säng,först testa sängen, men också att föreställa sig hur sängen passar in i ditt rum vilet är något som många inte tänker på.

Testa sängen

Börja med att besöka några butiker. Det är svår att få en uppfattning om en säng om det inte fysiskt tar på den. Kolla på olika varianter i olika stil och form. Vidare bör man inte bara titta på sängen utan också ligga i den. Vi är alla olika och en säng är inte gjord för alla, utan det beror mycket på ens storlek, vikt, hur man sover etc.

Tänk på storleken på rummet

Den övergripande storleken på rummet bör man alltid tänka på. Om sovrummet är för litet kommer en massiv säng inte se bra ut och förstöra rummets balans. För att koppla av ordentligt måste du ha ett tillräckligt utrymme runt din säng. Har du inte plats i rummet kan det vara aktuellt att kolla på säng som kan fällas upp mot väggen när den inte används, det sparar väldigt mycket plats.

Om du har ett stort sovrum och din partner alltid tar upp allt utrymme i sängen, överväg att investera i en king size-säng. Om du vill ha ännu mer utrymme och komfort väljer du en kejsar säng som passar dem som verkligen är i behov av utrymme.

Se vidare till att köpa en säng som ser bra ut och känns bra. Om den inte är estetiskt tilltalande kommer du aldrig tycka om din säng. Är tex huvudgavlar något du värdesätter? Ska gavlarna vara i metall, klädda eller av trä? Känns det inte rätt när du köper den finns det stor risk att du ångrar dig längre fram.