Vid arbete med större renoveringsprojekt som tar lite längre tid är ett väderskydd ett måste. Ett väderskydd skyddar underlag, verktyg, material, personal och annat känsligt mot dåligt väder.

Väderskydd finns i olika storlekar och med olika funktioner. Allt från mindre varianter för det lilla projektet till stora väderskydd med en hög takhöjd med massor av utrymme för förvaring och lagring. Läs vidare varför väderskydd är så viktiga och fördelaktiga för dig som företagare inom byggbranschen.

Arbetet fortlöper även vid dåligt väder

Med ett väderskydd kan projektet fortlöpa även vid regn eller snö. Slipp förseningar i form av planering som spricker eller oförutsedda händelser som uppstår med skadat material och liknande.

Totalövertäckning – den bästa och mest heltäckande lösningen

En totalövertäckning är när hela byggnadsprojektet är skyddat under väderskyddet. Vid större projekt är detta att rekommendera då det i princip helt eliminerar faktorer som dåligt väder och inte leder till förseningar. Vid exempelvis en teknik installation, fasadarbete eller murning är en total övertäckning perfekt!

Dagens byggnadsprojekt ska vara effektiva

Tidsbesparing, effektivitet och eliminera förseningar är viktiga faktorer idag vid byggnationer. Allt för att göra arbetet så effektivt och snabbt som möjligt utan att tumma på kvaliteten. Vädret är den vanligaste faktorn till att planeringen inte hålls – men även att avtäcka ställningar och material från snö och liknande är mycket tidskrävande.

Väderskydd från ObWiik

VÄderskydd från ObWiik är ljud- och värmeisolerande. Perfekt för hantverkare och de personer som arbetat med projektet att inte behöva bli störda av ljud eller kyla utifrån.

Fukt är också ett stort problem vid byggnationer. Trä tar stor skada från fukt och kan leda till stora problem som är både kostsamma och tidskrävande att fixa till.

Enligt beräkningar gjorda från OBwiik kan byggnadsprojekt göras runt 15-20 % snabbare med rätt väderskydd. Mycket tid med andra ord som genererar nöjdare kunder och stora kostnadsbesparingar. Så se till att du har ett väderskydd vid nästa byggnadsprojekt!