Människor sover i genomsnitt ungefär en tredjedel av sitt liv och vi spenderar mycket tid i sovrummet även utöver detta. Sovrummet är det sista du ser innan du lägger dig och det första du ser då du öppnar ögonen på morgonen, därför är det oerhört viktigt att det är bekvämt, hemtrevligt och ger oss en lugnande känsla.

Hitta den perfekta sängen

Investera i en riktigt bekväm säng. En säng eller madrass av hög kvalitet håller i flera åt och förbättrar din sömnkvalitet. Välj en madrass som passar din kroppstyp och kom ihåg att använda en bäddmadrass. Bäddmadrassen bör bytas ut oftare än den egentliga madrassen. Den skyddar madrassen mot fukt och smuts och ger extra stöd medan du sover. Du kan välja en säng med en gavel eller köpa en fristående sänggavel i ett trendigt material som bambu eller sammet.

Välj rätt belysning

Välj en snygg taklampa som matchar den övriga inredningen. Sovrummet får gärna ha ett milt ljus som ger en lugnande effekt och gör det lättare att slappna av på kvällen. Om du föredrar att ha en taklampa med ordentlig belysning kan du ställa en mindre lampa på nattduksbordet eller välja en vacker ljusslinga för ultimat mysbelysning.

Spara inte på textilier

Textilier ger en mjuk och hemtrevlig känsla. Släng en mjuk filt över sängen tillsammans med matchande kuddar. Välj gardiner i ett tunt material som släpper in lite solljus för en drömlik känsla. En mjuk matta i en neutral färg känns härlig att stiga på då du vaknar.

Du kan även piffa upp rummet med små detaljer som krukväxter och doftljus. Det behöver inte vara dyrt att dekorera hemmet, men om du bestämmer dig för att investera i en lyxig säng kan du ta ett litet snabblån som sedan återbetalas i mindre delar. Klicka här för att läsa mer om hur du kan låna pengar direkt med en ansökan online.