Idag är det så att oavsett vad det är du ska skaffa, eller köpa, så är det bra att jämföra. Du kan till exempelvis jämföra olika produkter för att hitta bästa priset, jämföra lån för att hitta bästa villkoren och så vidare. Jämför kreditkort, det är vad du bör göra för att få det som passar dig bäst! Du kan jämföra själv om du vill, eller gå ut på en sajt som hittakreditkortet, som gjort det redan åt dig. Det du inte ska göra, är att ansöka hej vilt, för du kan då dra på dig för många kreditförfrågningar via UC, som kan försämra din kreditvärdighet.

Ofta är det en hel del olika saker du bör jämföra och kolla upp inför valet av kreditkort. Många av dem har olika typer av förmåner, rabatter, räntor, kreditnivåer, olika avgifter och så vidare.

Vad har du tänkt använda ditt kreditkort till?

En viktig sak du ska ha klart för dig innan du väljer kort, är vad och var du vill använda det. Det beror på att det idag finns olika typer av kreditkort som ger förmåner inom olika kategorier. Så det kan vara idé att välja ett kort som ger förmåner och rabatter på saker du ändå brukar handla. Är du en person som gillar att shoppa på nätet, så är det bra att ha ett kreditkort som ger bra rabatter i olika affärer eller att de ger poäng på dina köp. Om du ofta handlar mat, så kan ett kort som de stora mataffärerna har vara ett bra alternativ.

Är det däremot så att du reser ofta, så kan det vara bra att ha ett så kallat resekort, som kan ge fria uttag utomlands så väl som ge dig en extra reseförsäkring.

Bensinkort är en annan variant, som passar dig som kör bil mycket och därmed även tankar ofta.

Ränta och avgifter ska också jämföras

Även om det är nog så viktigt att ett kreditkort har ett passande bonusprogram för dig, så är det minst lika viktigt att de har räntor och avgifter som passar dig. Att använda ett kreditkort är sällan helt gratis. Det finns förvisso kreditkort utan årsavgift, samt att du har räntefritt ett visst antal dagar, men då gäller det att betala hela summan och inte dela upp det via delbetalning.

En del kreditkort kan locka just med x antal räntefria dagar, men sedan ha en massa andra avgifter som tillkommer. Så det gäller att du noga kollar alla villkor.

För att göra det lätt för dig att hitta ett kreditkort som passar dig och dina behov, så kolla gärna in hittakreditkortet.se kan du få en bra hjälp med att jämföra kreditkort. Hittakreditkortet.se är precis som billigtpaket en jämförelsetjänst som hjälper kunder hitta de bästa erbjudanden som finns inom den marknaden de jämför.

Varför ska du skaffa dig ett kreditkort?

Att ha ett kreditkort kan vara bra för många olika saker. Dels kan du se den som en buffert, för oväntade utgifter. Dels kan det ge dig tillgång till en massa förmåner och rabatter på ställen du vanligtvis ändå handlar. Se bara till att hålla en sund köpnivå, även om du har en hög kredit.

Hur går en ansökan om kreditkort till?

När du ansöker om kreditkort så går det lite olika till, beroende på hos vilken aktör eller kortutgivare det är. Det är idag allra vanligast att ansöka om det på internet och då på hemsidan som kortutgivaren har.

Du går bara ut på den sidan du vill söka på, fyller i dina uppgifter samt vad du vill ha i kredit. Sedan gör de en kreditupplysning på dig, oftast via UC. Därefter får du besked om du är beviljad eller inte. Ibland kan du få en lägre kredit än vad du har begärt. Dock är det inte ovanligt att du senare kan höja den.

Om du gör din ansökan via internet får du vanligen svar omgående på din ansökan och det direkt på skärmen. Får du godkänt så skickas ett kreditkort hem till dig.

Blev du nekad ett kreditkort vid ansökan?

Om det är så att du vid ansökan inte blev godkänd för att få ett kreditkort så kan det bero på flera anledningar:

  • Du har för låg inkomst
  • Du saknar anställning
  • Du har betalningsanmärkningar
  • Du har en skuld hos Kronofogden
  • Du är för ung
  • Du är en student
  • Du har inte bott tillräckligt länge i Sverige